Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


dinsdag 14 januari 2014

Kabeljauw met kerriesaus en banaan

Zoals u aan de titel al kan afleiden maakte ik een recept volgens een oude steekkaart van Albert Heijn. Ikzelf zou namelijk currysaus zeggen, maar goed... Voor de smaak van het gerecht is dit gehéél onbelangrijk. Voor de verdere inhoud van dit bericht trouwens ook eigenlijk...

Wat heb je nodig? (voor 4 personen, ik paste de hoeveelheden uiteraard wat aan, maar aangezien dit op gevoel gaat, staat dit niet vermeld): 
- 1 pak witte rijstbuiltjes (ik nam basmati, niet in builtjes...)
- 1 rode paprika (had ik niet liggen en werd vervangen door wortelen...)
- kabeljauwfilet
- zonnebloemolie (bij mij gewone olijfolie)
- 1 zak gesneden prei
- 4 bananen
- 1 pakje kerriesaus (ik hou niet zo van pakjes dus maakte mijn klassieke eigen currysaus met curry, kurkuma en wat gekruimelde kippenbouillon)
- peper en zout

Hoe doe je het? (of liever... hoe deed ik het?)
 
Wortel (of paprika) en prei aanstoven in de wok.
(Zet ondertussen ook je rijst maar al op.)










Kabeljauw in blokjes snijden en toevoegen. Kruiden met peper (en zout).











Currysaus maken en toevoegen.












Bananen pellen, halveren en in de lengte doormidden snijden. Daarna in een aparte pan bakken.

Rijst en groenten-vismengsel op je bord scheppen.









Tot slot: bananen dresseren en smullen maar...













Mijn feedback?

Ja, hoewel ik me voorgenomen heb regelmatig eens iets nieuws uit te proberen in de keuken, hou ik doorgaans eigenlijk niet echt van speciale dingen. Wat mij betreft was de banaan te overheersend. Ik snap waarom hij er bij is en hij voegt wel iets toe aan een gerecht dat anders heel banaal (maar ook lekker) zou zijn. Een halve banaan lijkt me echter goed genoeg per persoon. 

Uw feedback?...

1 opmerking:

  1. Klinkt niet slecht. Alleen lust ik geen bananen en zou ik die stap dus weglaten.

    BeantwoordenVerwijderen