Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


dinsdag 8 juli 2014

A star is born...

Zondag was het eindelijk zover. Ik werd tante van de prachtige dame Sien. Mijn zus en schoonbroer hebben dat werkelijk fantastisch gedaan. (en wie me kent weet dat ik het ook zou zeggen moest het niet zo zijn... :-)) Het cadeau werd gisterenmiddag nog snel gepersonaliseerd (gelukkig werd een korte naam gekozen, daardoor kreeg ik het nog net op tijd af) en 's avonds overhandigd.

 
 Matching dekentje, omkeerbaar zonnehoedje en vlaggenlijn.
De sterrenstof is een verknipte dekbedovertrek uit 'den Aldi'; de oranje, gele en groene stof van het stoffenspektakel; de roze van Ikea en de blauwe fleece ligt al een hele tijd in de kast, dus daar heb ik geen flauw idee meer van. De paspelband werd zelfgemaakt met biais uit Veritas. Het zonnehoedje werd gemaakt volgens dit patroon.


Mobiel in hetzelfde sterrenthema.
Ik vind hem zelf niet zo mooi dan de vorige mobiel die ik eerder al voor vrienden maakte. Ervaring leert nu dat een kleinere ring beter is.
Ring en belletjes uit de Banier; vilt uit mijn kast; bolletjes uit Nepal, aangevuld met bolletjes van bij De Viltshop.
 

 Het enige dat ik nu nog moet leren is zo van die goed belichte foto's trekken zodat die achtergrond spierwit is en overgaat in de achtergrond van de blog... Ik vraag me af hoe anderen dat doen, daar lijkt het of het alle dagen een superheldere dag is met fel licht, geen schaduw en grijskleurende muren op de foto... Waarschijnlijk meer geduld dan ik bij het nemen van foto's...

15 opmerkingen:

 1. Als eerste gefeliciteerd! En wat heb je een prachtige spulletjes gemaakt. Ik vind de mobiel vooral heel erg lief! (Dat van die foto's weet ik niet. Ik vermoed dat men daar een extra lichtbron voor gebruiken.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ja, bij mij gaat het nemen van die foto's altijd snel-snel, aangezien ik cadeautjes meestal last-minute maak. Deadlines, het is zo mijn ding niet... :-)

   Verwijderen
  2. Eigenlijk klopt dat laatste niet. Deadlines zijn wel mijn ding. Iets op voorhand doen zonder deadline, dat lukt nooit... ;-)

   Verwijderen
 2. Waw! Dat is echt heel erg mooi. Ik wou dat ik zo creatief was...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geworden! Dat met die foto's is wel een goed idee. In photoshop kun je dat vrij eenvoudig voor elkaar krijgen (maar dan moet je dus wel met photoshop overweg kunnen).
  Dat hoedje is ook leuk! Heb je daar een patroontje voor gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon voor het zonnehoedje was inderdaad niet vermeld. Shame on me ! Bij deze is dat rechtgezet. En photoshop... Als ex-architect mag dat eigenlijk geen probleem zijn. Alleen verwondert het me dat mensen daar zoveel moeite en tijd willen insteken. Ik ben precies toch eerder van de luie soort dan... :-)

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige cadeautjes. Sientje boft met zo'n creatieve tante!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel ! Hopelijk kan ik de creatieve genen wat doorgeven hé ooit.

   Verwijderen
 5. superknap cadeautje! En die grijze achtergrond komt doordat de lichtmeting van je fototoestel gebeurt aan de hand van de gehele foto. Je toestel zal dan proberen de hele foto 'middengrijs' proberen te maken. Als je spotmeting toepast (als je dit apart kan instellen in je toestel) is dat probleem opgelost :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hehe Margaux. Ik beken... ik neem de foto's gewoon met mijn gsm. :-)

   Verwijderen
  2. Tja, .... :D. Ze kunnen veel, maar niet alles. Spotmeting zal er nog niet opstaan ... Je zal het dus moeten doen met andere voordelen :)

   Verwijderen