Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


vrijdag 10 januari 2014

Dilemma

Ik zit met een dilemma...
Ooit, in lang vervlogen tijden kreeg ik voor mijn plechtige communie van mijn beide suikertantes (die nu gewoon tantes zijn zonder suiker ervoor...) zo'n goede degelijke radio. Nog eentje met cassettedeck, cd-speler en radio en een uitschuifbare antenne. Jaren '90, u kent ze wel...

Ik geloof niet dat de cd-speler nog werkt en het cassettedeck, daar heb ik zelfs geen idee van... Maar als radio doet die nog steeds dienst. De oude vriend is officieel mijn buitenradio.

En nu zit ik met volgend probleem:


Er nestelden zich beestjes in.
Als ik mijn radio nu binnenzet (wat ik gewoonlijk doe in de winter om zijn levensduur te beschermen), gaan die beestjes door de warmte dan niet uitkomen en zich in mijn huis verspreiden?

Dilemma...

4 opmerkingen:

  1. hmm, een 'beestige' vraag.. ;-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, 'k weet het niet. Meest logische zou zijn, gaatjes leegkoteren en dan de radio binnen. Maar mijn dierenvriendhart kan dat precies niet zo aan...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat het nestjes zijn van metselbijen. Ze overwinteren zo, en als het wat warmer wordt, worden ze terug wakker. Dus ik denk wel dat ze binnen in huis door de warmte zullen ontwaken, en buiten is het dan wellicht nog te koud voor ze... Er zal niet anders opzitten dan een kolonie metselbijen in huis te nemen, of de radio buiten laten staan tot de lente. Ik zou opteren voor dat laatste :-)

    BeantwoordenVerwijderen