Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


donderdag 2 januari 2014

Over voornemens en het motto: iedereen is een winnaar... (= uitslag give away)


2014...


Ik ben niet iemand die standaard goede voornemens maakt met de jaarwissel. Een goed voornemen kan bij mij op elk moment van de dag starten. Ik bedenk het en een paar weken daarna begin ik eraan... Zo zijn er ook in de voorbije maanden bij mij een aantal nieuwe doelstellingen gegroeid. En aangezien het populair is om voornemens in blogland te delen (en ik die van anderen ook zeer graag lees), deel ik de mijne ook met jullie. Ik ging oorspronkelijk voor 14 (aja) mooie voornemens. Maar bij 7 vond ik dat ik best wel al een mooi lijstje had. Ik heb in 2013 geleerd om gewoon vaker eens met wat minder tevreden te zijn ook. :-) Hier zijn ze dus...

1. eigen moestuin - ik kocht in mijn eigen kerstpakje dit boek. Een eerste diagonale doorbladering is veelbelovend. Plan is een fijne moestuin te starten in potten...
2. minder plastic - hoeft geen uitleg denk ik.
3. minder verbruiken - de eerste meterstanden werden deze ochtend genoteerd.
4. minder auto - ook geen uitleg. Ergens in mijn hoofd zit de idee een elektrische fiets te kopen, maar voorlopig proberen we het gewoon met het standaard stalen ros.
5. op tijd komen - de moeilijkste in het lijstje. eigenlijk de enige waarvan ik niet zeker ben of ik hem een heel jaar lang kan waarmaken. het zou een absolute primeur zijn moest het gewoon een paar keer lukken...
6. nieuwe dingen proberen - in de moestuin en daarbuiten.
7. bewegen - deed ik al in het grootste deel van 2013 en wil ik in 2014 opnieuw oppikken.

(toevoeging achteraf / enkele voornemens die me achteraf nog te binnen schoten: 8. planten enkel water geven met regenwater (ook binnen), 9. verder overschakelen op ecologische wasmiddelen... )
Orde en structuur is alles...
(dit is een motto die mijn beste vriendin en ik lang geleden vaak gebruikten)

Daarom dus nog een extra voornemen. Mijn blog is nieuw en ik sukkel zo wat met het interessant maken daarvan. Daarom dus de gedachte dat een beetje orde en structuur geen kwaad kan.

In 2014 werken we met een thema van de dag:

Maandag: Ik doe mee aan de foto-challenge van nachtbraker. Als het lukt om een foto te nemen, dan ziet u die op maandag.

Dinsdag: Nieuwe dingen proberen was voornemen nummer 6. Als dat lukt in de keuken (en dat hoop ik ten zeerste), dan leest u dat op dinsdag.

Woensdag: Tijd voor een creatief moment.

Donderdag: Ik hoop verder te gaan met het geven van cadeautjes.    

Vrijdag: Zie voornemen 1: nieuws uit eigen tuin.

Zaterdag: Blogverlof (want je kan geen ganse dagen achter je pc zitten...)

Zondag: Dan deel ik een gedachte / topmoment van de week met jullie.


Bij deze wil ik er wel direct bijzeggen dat ik niet de bedoeling heb om effectief élke dag iets te posten. Is er een bepaalde week geen nieuws over een bepaald onderwerp, dan verschijnt er niets...

Aja, en omdat 'meer geven' al een voornemen is van een paar jaar geleden maar daarom niet minder belangrijk is: elke maand sluit ik af met een kleine give-away !

En over give away gesproken. Ik moet de uitslag van mijn allereerste give-away nog bekendmaken. En ja, u las het al in de titel... Ik hou wel van het motto 'Iedereen is een winnaar'. Daarom... 
NachtbrakerLien, Stan nel, Karen en Anni, kunnen jullie allemaal even jullie (adres)gegevens doormailen? In de loop van 2014 mogen jullie van mij een pakje verwachten. Anni, voeg jij er ook een fijne foto van jezelf (en/of je familie) bij?

Btw: het principe 'iedereen is een winnaar' zal wel geen gewoonte zijn bij de maandelijkse mini-giveaway... ;-)

Voila, dat was het voor mijn eerste bericht in 2014.

Rest er mij enkel nog jullie allemaal het allerbeste te wensen voor 2014 ! Maak er een topjaar van...

4 opmerkingen:

 1. Ah! Leuk! Ik mail je even als ik een leuke foto heb gevonden. Ook gefeliciteerd voor de andere winners!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je net gemaild! Wat een voornemens... Ik heb er één en al niet goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai Els, heel vrijgevig van je... Bedankt! Ik stuur je mijn adres via mail!

  Heel fijne voornemens... veel succes ermee! En door meer de fiets te gebruiken scoor je meteen driedubbel: beter voor het milieu, beter voor de conditie en beter voor de portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen