Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


maandag 18 november 2013

Koken à la Els

Als ik kook, dan gebruik ik zelden een kookboek. Ja, ik weet het, in tijden van Dagelijkse kost 1.2.3.4.5.6.... is dat misschien een beetje raar, maar neen, ik hou er niet zo van. Enkel voor taarten en zo ingewikkelde dingen waar ik de werkwijze niet van ken, daar neem ik een kookboek voor. Maar voor dagelijkse gerechtjes, neen, die gaan geheel à l'improviste. Koelkast openen, kijken wat erin zit en dan geleidelijk aan dingen toevoegen zoals het gevoel het ingeeft. En ik moet zeggen, zeer vaak met mooi resultaat.
Op die manier leert een mens ook wat bij. Ik weet bijvoorbeeld sinds deze zomer dat citroenmelisse niet geschikt is om in een warm gerecht te verwerken. :-)

Het gerechtje van de dag wil ik graag met jullie delen. 

U neme (in mijn geval de enige overschotjes die nog in mijn koelkast lagen): 
- een halve kippenfilet
- een halve gele paprika
- een derde van een courgette
- een half flesje room (afhankelijk van hoeveel er nog in is hé)
- een restje rijst

Snij de kipfilet in brokjes en bak hem aan in je wok. Voeg kippenkruiden toe en snij ondertussen courgette en paprika in blokjes. Kruid het geheel met een mooie dosis curry, een beetje cayennepeper en wat italiaanse kruidenmix. Als het geheel mooi aangebakken is, dan voeg je de room toe en laat je goed sudderen. (ik leeg ondertussen mijn vaatwas uit :-)). Mijn gevoel deed er nog een mooie portie extra curry bij, maar da's zoals je het zelf wenst hé. Daarna het restje rijst erbij (minder afwas dan apart), goed roeren tot de rijst opgewarmd is en op je bord !

Smakelijk...Geen opmerkingen:

Een reactie posten