Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


vrijdag 18 april 2014

Lekker rood en sappig (laat ons hopen !)...

Gisteren heb ik in mijn tuin gewerkt.
Eindelijk !
(Ik zit namelijk al een goeie week met een zere rug nadat ik de voorbije weekends bij zus en vrienden blijkbaar te enthousiast ging helpen met afbreken en verhuizen.)
En ja, er was heel wat werk in te halen, dus ik ben direct goed voor een paar vrijdag-berichtjes hier op de blog (want enkel vrijdag is tuinberichtjesdag...)

Het eerste was het simpelste maar ook wel spectaculairste werkje (als u verder leest, dan ziet u zelf wel dat ik gewoon zeer snel content en onder den indruk ben. :-)).


En het doel hiervan was...
Vensterbank 1 is gevuld. Hopelijk komt er wat opbrengst.

Aanleiding voor dit experiment: Op de blog van Low Impactman Steven Vromman las ik een tijd geleden hoe slecht potgrond wel niet is voor het milieu. Ik vond het niet echt sympathiek dat hij de inspanningen van velen om zelf te gaan tuinieren direct min of meer met de grond gelijk maakte, maar het tekstje was toch voldoende om voor dit kokos-alternatief te gaan. Hopelijk bega ik hiermee niet direct een andere grandioze milieumisser. Aan de andere kant: wie niets doet, kan ook niets verkeerd doen !

Volgende week verder verslag over mijn moestuinier-pogingen + er is ook een insectenhuis in de maak !

Prettig weekend allemaal...

9 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel. Het was ook gewoon ontzettend leuk om die potgrond zo zelf te maken. :-)

   Verwijderen
 2. Succes met de aardbeien!
  Potgrond slecht voor het milieu? Wist ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes! Gewoon zelf composteren kan misschien alternatief zijn? Een reportage over het verhaal achter de potgrond in de meeste winkels kan je hier vinden

  http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/16-01-2014

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas Hans. Met veel plezier. Alleen zou mijn tuin zowat voor de helft worden ingenomen als ik zelf wil gaan composteren. We spreken hier eerder over een koertje dan over een tuin eigenlijk...

   Verwijderen
  2. Ah wist ik niet :) Dan is composteren inderdaad geen optie. Ikzelf woon in een appartement, dus bij mij kan het ook niet. Ik los het op door bij m'n ouders te composteren. (GFT naar m'n ouders brengen en enkele maanden later compost recupereren :)) Maar is waarschijnlijk ook niet voor iedereen haalbaar om iemand in de buurt te vinden waar je je GFT kwijt kan/compost mag meenemen.

   Verwijderen
  3. Dat zit er inderdaad niet in. Maar als ik later ooit een grotere tuin heb, dan maak ik het dubbel en dik goed !

   Verwijderen
 4. Tja. Soms vraag ik mij af: wat is op den duur wél nog goed voor het milieu?? Misschien moeten we allemaal collectief zelfmoord plegen? Ik denk dat dat écht wel goed is voor het milieu! ;-) Sorry, maar ik ben een beetje gestopt met het lezen van de blog van de LIM, want op den duur ging ik me over alles en nog wat schuldig voelen... en ik vind dat ik al genoeg doe (geen auto, ik eet weinig vlees, koop veel bio, ...). 't Is niet negatief bedoeld naar jou toe hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik volg je helemaal. Ik lees de blog omdat ik zelf nog helemaal niet zo thuis ben in het ecologische denken (of toch nog zeer veel kan bijleren), maar de toon waarin het geschreven is, neen, die vind ik zelf ook allesbehalve fijn.

   Verwijderen