Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


zondag 20 juli 2014

Binnenkijker: Kleur in huis


Ik vraag me af of ik jullie ooit al stukjes van mijn interieur liet zien. Ik denk van niet. Vandaag dus een primeur. Een tijd geleden volgde ik namelijk een workshop in het Levis Ambiance House. (gewonnen - hip hoi ! ) En vandaag deed ik daar dus iets mee. Bij de laatste make-over van mijn woonkamer verfde ik muren in hetzelfde kleur als mijn plafond. (Een mooi warm wit uit de oude collectie Colores del Mundo.) Ik voegde gordijnen toe en naaide nieuwe kussens voor in de zetel. Ook de schouw die een mik-mak was van 5(!) verschillende materialen schilderde ik mee in datzelfde wit. 

En nu kan u het dus al raden: ergens mankeerde er toch iets... Wit is ook maar wit... Een portie kleur om het geheel wat frisser en pittiger te maken drong zich op.


Na lang beraad en veel getwijfel werd het "Turkse Steen". Een kleur die ik direct zelf niet zou kiezen (ik ben eerder thuis in de warmere tinten en zal dus uit mezelf niet snel naar blauw of groen grijpen.) Toch ben ik zeer blij met het resultaat. Het was even wennen, maar nu, een halve dag later, ben ik er al helemaal aan gewend. Bovendien past de kleur goed bij de kussens die ik vorig jaar al maakte...

 
En voor de interieurliefhebbers die 'het woonboek' (op de laatste foto...) nog niet in handen gehad hebben: wel een aanrader vind ik. Door de tips achteraan in het boek heb ik al heel wat nieuwe fijne winkels in verschillende steden leren kennen.

5 opmerkingen:

 1. Mooie kleur, ik hou van blauw (niet alle blauw hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ik moet zeggen dat het in 't echt iets groener is. Minder babyblauw dan op de foto's. :-)

   Verwijderen
 2. Wat mooi! En heel leuk om te zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind binnenkijkers zelf ook altijd heel leuk. Dus ik dacht, ik doe er zelf ook eens eentje... Wordt zeker vervolgd. :-)

   Verwijderen
 3. leuk! Ik heb dat boek ook gekocht voor ideetjes voor onze nieuwe woonst in oktober :)

  BeantwoordenVerwijderen