Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


zaterdag 20 september 2014

En weg zijn we !

Jullie hadden dat waarschijnlijk nog niet door (lang leve datum van publicatie instellen), maar terwijl jullie dit lezen, vertoef ik al bijna twee weken in het zonnige Spanje. 


En voor het eerst in mijn leven, maakte ik daar een bijpassende tas bij. Gewoon voor mezelf. Omdat ik iets van een bepaalde afmeting wilde en daar geen winkels wilde voor afschuimen.

Het werd de Finch, gezien bij Fynn. Eenvoudig om te maken, maar toch zeer mooi vind ik. Ik voegde er welliswaar enkele extraatjes aan toe...


Een voorzakje onder de flap...
 

... en een extra binnenzakje voor kleinere spulletjes.

Voor mijn vakantie kocht ik ook een nieuw fototoestel. (Nikon Coolpix S9700 voor wie dat graag wil weten.) Het nieuwe toestel kreeg een bijpassend jasje om te beschermen op zijn tocht. 


Dit maakte ik zonder specifiek patroon. Gewoon het toestel opmeten, binnenzakje maken, buitenzakje maken, velcro erop, onderaan hoekjes geven, flapje ertussen en het geheel in elkaar naaien.

 
En een folietje voor het koordje van de camera om af te sluiten. In een uurtje was ik klaar...

Hopelijk heb ik op het vliegtuig de tijd gevonden om wat verder in de handleiding te lezen. Zoals jullie kunnen zien is er op fotografisch vlak nog wat verbetering mogelijk... Welliswaar is het ook al avond. Aangezien ik morgenochtend vertrek was er geen tijd meer om op daglicht te wachten... 

De effen stofjes zijn wat ruwer en kocht ik ooit op een stoffenspectakel. Ik vind ze ideaal voor tassen en hoesjes omdat ze toch wat steviger zijn dan gewoon katoen. Het bloemstofje kreeg ik ooit van vrienden cadeau in een pakket vol met fijne stofjes.

4 opmerkingen:

 1. Wauw wat een gave tas! Wat te gek dat je dat zelf kan maken. Geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterende tas, en al twee weken in Spanje, nog leuker !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. De publicatiedatum was ook de laatste dag van mijn vakantie. Het is dus bij twee weken gebleven... :-)

   Verwijderen