Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


maandag 8 september 2014

Foto Challenge 36/52

Net als bij de vorige foto is ook deze weer met een nostalgisch tintje...

Als klein kind werden mijn zus en ik elke dag door mijn grootmoeder naar school gebracht. Mijn zus achterop de fiets (fietsstoeltjes bestonden toen nog niet, dat was gewoon een kussentje op de babagedrager) en ik rechtstaand op de trappers.Voor alle duidelijkheid: er werd niet gefietst. Mijn grootmoeder hield de fiets gewoon aan de hand. :-)
Maar goed, op de terugweg kwamen wij dan deze boom tegen. Een pracht van een notelaar. En aangezien de notelaar op de hoek van het weitje staat, vielen er ook wel eens noten aan de straatkant. Nog steeds vind ik dat heerlijk. Noten rapen en die dan rustig al wandelend opeten. 
Helaas zoals u ziet werd de boom enkele jaren geleden kortgewiekt. Het risico dat hij op de electriciteitskabine zou vallen was veronderstel ik te groot.
Ik vraag me dan af of het niet zou mogelijk zijn de kabine te verzetten. Dan kon ik op weg van huis naar werk en terug nog steeds noten rapen... 

4 opmerkingen:

 1. Zo snoei je toch geen notelaar?? :( Jammer... De boom is dood, zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De boom is simpelweg doelbewust vermoord vrees ik. Er groeit momenteel zelfs een paddestoel op...

   Verwijderen
 2. Ze hebben ter uwer ere nog een stuk laten staan ? Weliswaar zonder noten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om een boom volledig weg te halen heb je hier in de gemeente een vergunning nodig denk ik. 't Zal dus gewoon een typisch Belgische oplossing zijn...

  BeantwoordenVerwijderen