Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


maandag 1 september 2014

Foto Challenge 35/42

Alweer een nieuwe maandag en alweer geen andere blogjes tussen deze en de vorige inzending voor de foto challenge. Zal ik de komende week goed maken, want er werd hier wel wat gefabriceerd.

Maar goed, de challenge...

Voor deze week zocht ik het weer dicht bij huis. De schuinsoverburen...


Ziet u die muur? Zo'n dingen vind ik fijn...
De afdruk van een vorig huis is nog te zien. Van wie zou dat huis geweest zijn? Hoe zou het er hebben uitgezien? Wanneer en waarom werd het afgebroken?

En wat nog fijner is aan de muur, maar wat jullie helaas niet kunnen zien door de klimop, is de restant van een vroegere kapel. Ik was er al een oneindig aantal keer voorbij gelopen, tot mijn grootmoeder me wees op een kleine boogvormige overblijfsel van iets wat pleistering met een wandschildering moet zijn geweest. De achterwand van de binnenafwerking van een kapel. Ik vermoed dat die dan van na het huis moet zijn geweest. De kapel is er niet meer, maar elke keer als ik het overblijfsel zie (soms wordt de klimop gesnoeid), ben ik toch blij dat ik weet heb van zo'n klein detail uit vervlogen tijd. Daar hou ik van... :-)
 

4 opmerkingen:

 1. "de schuinsoverburen" .. haha wat een leuk woord. Misschien een suggestie voor de Van Dale :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet... Alleen zijn er dan héél veel mensen nodig die het mee overnemen hé. Wie zijn jouw schuinsoverburen? ;-)

   Verwijderen
 2. zalig, je oog voor je 'kapel-details'! :-) It's all in the view!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hehe. Jammer dat het onder de klimop verborgen zit hé. Misschien doe ik verder naar de winter toe wel nog eens een update...

   Verwijderen