Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


maandag 16 december 2013

Fan van vriendelijkheid

Een paar dagen geleden las ik dit artikel in de krant. Ik las al eerder over soortgelijke acties en vond het wel fijn gevonden. Maar andere andere kant denk ik dan, eigenlijk jammer dat we zo'n actie al fijn gaan vinden. Eigenlijk zou zoiets evident moeten zijn.

De mini-psycholoog in mij doet dan al direct aan zelfreflectie. Zou ik ook meer betalen voor mijn koffie (even in de veronderstelling dat ik een koffie-drinker ben)? Ik denk eigenlijk van niet. Ik probeer wel altijd vriendelijk te zijn. Op straat probeer ik mensen steevast goeiedag te zeggen. Ik had zelfs ooit een vriendje die me daar mee uitlachte. De liefde was dan ook geen lang leven beschoren. :-)
Maar goed, misschien kan het wel nog beter. Voorlopig doen we ons best om ons niet te laten ontmoedigen door het winterweer. Wist u dat mensen in de zomer veel makkelijker goeiedag terug zeggen dan in de winter? Hoogst merkwaardig...
En in de winkel en zo? Ja, daar ga ik dus op letten. Want hoewel ik denk dat ik niet vaak opgejaagd ben en dus altijd vriendelijk, vrees ik toch dat ik daar een iets te rooskleurig beeld van mezelf heb. Vriendelijk kan je nooit genoeg zijn. Ik let erop.

En u, ook fan van meer vriendelijkheid?

3 opmerkingen:

  1. Zeker, zelfs grote fan! :-) En ik zeg dat ook als de bediening/de 'hallo'/... vriendelijk is. Het ene plezier is het andere waard. Helaas tref ik ook onvriendelijke mensen op straat die luidruchtig telefoneren of op een lantaarnpaal botsen omdat ze op hun gsm aan het kijken zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom had je vriend daar een probleem mee? Dat snap ik dus niet.
    Ik probeer vooral beleefd te zijn en iedereen met respect te behandelen, ook wanneer dit betekent dat ik "Nee, dank u" moet zeggen tegen de zoveelste flyeruitdeler of handtekeningenronselaar aan het station. Alleen de getuigen van Jehovah hoeven niet meer op mijn sympathie te rekenen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen