Laat je een berichtje achter? Dat vind ik zeer fijn...


maandag 31 maart 2014

Foto Challenge 13/52


Net zoals op zovele plaatsen denk ik, is het aantal dorpscafé's ook hier flink in aantal geslonken de laatste jaren. 
(Laat ons zeggen dat dat vooral zo'n 10 à 15 jaar geleden gebeurde, geen idee hoe dat komt eigenlijk. Wat was er toen zo speciaal dat zoveel café's de deuren sloten? Idem voor de kruidenierswinkels en slagers eigenlijk... Plots waren ze quasi weg...)

Maar goed. Op het dorpsplein is nog 1 écht café. Geen taverne-brasserie-achtig iets, neen, een écht café. Steevast dezelfde mensen die in het portaal hun sigaretje staan te roken en hun babbeltje doen. De geur van bier die je tegemoetkomt als je in de buurt komt. U kent het wel...
Een echt café...


En toen gebeurde er op een dag iets merkwaardig. Plots was de afsluiting (zo'n twee à drie meter breed) naast het café verdwenen. Een hoopje rommel verscheen. En op die rommel... 2 zwarte kippen (of zijn het hanen?). Eerst dacht ik dat ik me vergiste. Het was avond en het schemerde al lichtjes. Maar neen, ze zaten er echt. Levend en wel.
Ik passeerde er later nog een aantal keer, ook toen het donker was. En ja, meestal zaten ze er. Niemand die er op let, want als ik er over spreek, heeft er nog niemand gereageerd dat ze ze ook al zagen. Meestal klinkt het als 'dat zal jij wel niet goed gezien hebben'. 
 
En zonder dat ik er met iemand anders kan over overleggen, vraag ik me dan af:
Wat in godsnaam doen die hanen (of zijn het gewoon kippen toch?) daar op dat klein stukje stort?
Van wie zijn ze en zou er nu toch echt geen beter plekje zijn voor deze dieren om te gaan wonen?
 
 
 

9 opmerkingen:

 1. Volgens mij zijn het kippetjes, kippetjes dus die hun ren beu waren en eens de wijde wereld inwilden en nu het statuut 'dakloos' krijgen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Avontuurlijke kippen... Zo had ik het nog niet bekeken. :-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Het ligt trouwens niet aan mij. Mijn moeder heeft ze ondertussen toch ook gezien...

   Verwijderen
 3. Moet je "hen" eens vragen he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn idee: de kippen hebben de omheining gesloopt om een vrij uitzicht op de omgeving te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me wel een leuk plekje voor kippen - veel vrijheid en ze zitten hoog en droog :-) Ze zien er in ieder geval gelukkiger uit dan een opgesloten batterijkip...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het plekje komt uit op het volledig in stenen aangelegde dorpsplein. Geen sprietje groen in de buurt. (Wat mij betreft trouwens een heel erg gemiste kans voor dat dorpsplein. Had ik het maar voor het zeggen gehad hé bij die aanleg... :-)).

   Verwijderen