Een fan van kookboeken ben ik niet. (ik heb er niets tegen, maar ik gebruik ze niet vaak.)
Avontuurlijk ben ik allerminst. (wie mij kent kan dat beamen.)
Toch hou ik wel van een kookexperiment af en toe.
Het experiment van de voorbije week:
U neme een wokpan en vult die met allerlei groenten:
- 1 gele paprika
- 3 wortelen
- 1 halve groene paprika
- 1/2 butternut pompoen (ziet u de match met de pompoenlasagne van vorige week?)
- een overschotje champignons
U laat ze aanstoven en laat je dan helemaal gaan met
- currypoeder
- kurkuma (zéér gezond volgens mijn grootmoeder)
- rozemarijn
- cayennepeper (in mindere mate uiteraard)
- pili pili (ook waarschijnlijk eerder voor 't gedacht)
Daarna overgiet u met een scheut sojasaus (volgende keer zou ik het zonder doen...) en een goeie kwak curryketchup.
U kookt wat rijst, doet het geheel op een bord en smult...
Alleen stel ik me dan de vraag? Is dit nu eigenlijk wel lekker?
Wat denken jullie?
Kan dit lekker zijn of toch maar niet?
(Zelf proberen en tips ter verbetering doorsturen worden ten zeerste gewaardeerd!)
Het ziet er wel lekker uit :-) Rozemarijn en curry lijkt me wel een vreemde combinatie... Wat vond je er zelf van eigenlijk? :-)
BeantwoordenVerwijderenJah. Niet zo héél lekker eigenlijk. Als ik zelf een kookboek zou schrijven, dan is dat beslist geen bestseller...
VerwijderenLijkt me best smakelijk eigenlijk. Mits een flinke scheut ketjap en een hele goeie kwak curryketchup :-)
BeantwoordenVerwijderenHet si van het "goeie" te veel vrees ik.
BeantwoordenVerwijderen